VIL HA 48-TIMERS GARANTI Fredag lovte Nikolai Astrup i Oslo Høyres årsmøte at dersom Høyre kommer i regjering, skal dette gjennomføres. Foto. MORTEN HOLM/SCANPIX
VIL HA 48-TIMERS GARANTI Fredag lovte Nikolai Astrup i Oslo Høyres årsmøte at dersom Høyre kommer i regjering, skal dette gjennomføres. Foto. MORTEN HOLM/SCANPIXVis mer

Høyre vil ha 48-timersgaranti for kreftdiagnostisering

Høyre vil at det skal gå maksimum 48 timer fra det fattes mistanke om kreft til du er i gang med å få en diagnose.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredag lovte Nikolai Astrup i Oslo Høyres årsmøte at dersom Høyre kommer i regjering, skal dette gjennomføres.

Bakgrunnen for lovnaden er en kø med 300.000 nordmenn som venter på sykehusbehandling, hvorav mange venter på å få stilt en diagnose.

- Ikke alle får stilt diagnose tidlig nok. Ikke alle er like handlekraftige eller har råd til å kjøpe seg ut av køen. Vi kan ikke ha et system som er basert på at noen kan betale for svar, mens andre ikke kan det, sier Astrup som viser til Danmark hvor ingen må vente lenger enn to døgn fra mistanken om kreft oppstår til diagnostisering starter.

- Med Høyre i regjering skal ingen måtte vente lenger enn to dager, og alle skal være i gang med diagnostisering innen 48 timer. Og behandlingen skal selvfølgelig være betalt av det offentlige, lover han. (NTB)