Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dieselforbudet:

Høyre vil ha gratis kollektiv­trafikk under dieselforbud

Høyre i Oslo vil ha gratis buss, bane og trikk mens det er dieselbilforbud på byens kommunale veier. Dette er ikke byrådets plan.

VIL TILBY GRATIS KOLLEKTIVTRAFIKK: Høyre i Oslo mener det er på sin plass å tilby gratis kollektivtrafikk når dieselforbudet setter inn i Oslo fra og med i morgen tidlig. Foto: NTB Scanpix
VIL TILBY GRATIS KOLLEKTIVTRAFIKK: Høyre i Oslo mener det er på sin plass å tilby gratis kollektivtrafikk når dieselforbudet setter inn i Oslo fra og med i morgen tidlig. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ved et annet tiltak, mangedobling av bomsatsene, er det vedtatt å innføre gratis kollektivtrafikk. Overfor VG hevder Eirik Lae Solberg, gruppeleder for Høyre i Oslo bystyre, at saken nå i realiteten er den samme.

- Jeg mener det er like relevant å tilby gratis buss, trikk og T-bane i Oslo under et kjøreforbud for dieselbiler. Dette forbudet skaper en vanskelig situasjon for mange. Derfor bør gratistilbudet for kollektivpassasjerer som ikke har periodekort med buss- og bane, også gjelde tirsdag og onsdag, sier Høyre-gruppelederen.

Han mener det i praksis er bare å gi beskjed til Ruter om at passasjerer ikke trenger å kjøpe billett.

- Det bør være like enkelt som å innføre dette dieselforbudet på kort varsel, sier Eirik Lae Solberg.

VG har ikke fått noen kommentar fra miljø- og samferdselsbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG), men avisa kjenner til at byrådet ikke akter å innføre gratis kollektivtransport.

NTB.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling