VIL TILBY GRATIS KOLLEKTIVTRAFIKK: Høyre i Oslo mener det er på sin plass å tilby gratis kollektivtrafikk når dieselforbudet setter inn i Oslo fra og med i morgen tidlig. Foto: NTB Scanpix
VIL TILBY GRATIS KOLLEKTIVTRAFIKK: Høyre i Oslo mener det er på sin plass å tilby gratis kollektivtrafikk når dieselforbudet setter inn i Oslo fra og med i morgen tidlig. Foto: NTB ScanpixVis mer

Dieselforbudet:

Høyre vil ha gratis kollektiv­trafikk under dieselforbud

Høyre i Oslo vil ha gratis buss, bane og trikk mens det er dieselbilforbud på byens kommunale veier. Dette er ikke byrådets plan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ved et annet tiltak, mangedobling av bomsatsene, er det vedtatt å innføre gratis kollektivtrafikk. Overfor VG hevder Eirik Lae Solberg, gruppeleder for Høyre i Oslo bystyre, at saken nå i realiteten er den samme.

- Jeg mener det er like relevant å tilby gratis buss, trikk og T-bane i Oslo under et kjøreforbud for dieselbiler. Dette forbudet skaper en vanskelig situasjon for mange. Derfor bør gratistilbudet for kollektivpassasjerer som ikke har periodekort med buss- og bane, også gjelde tirsdag og onsdag, sier Høyre-gruppelederen.

Han mener det i praksis er bare å gi beskjed til Ruter om at passasjerer ikke trenger å kjøpe billett.

- Det bør være like enkelt som å innføre dette dieselforbudet på kort varsel, sier Eirik Lae Solberg.

VG har ikke fått noen kommentar fra miljø- og samferdselsbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG), men avisa kjenner til at byrådet ikke akter å innføre gratis kollektivtransport.

NTB.