Høyre vil ikke å felle regjeringen

Høyre ønsker ikke å felle regjeringen på Telenor-saken. Partiet kommer ikke til å fremme mistillitsforslag, men legger opp til hard kritikk på flere punkter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Deretter blir det opp til regjeringen selv å velge om den vil akseptere kritikken. Vi ønsker ikke å bruke denne saken for å posisjonere oss politisk. Sakens innhold er viktigst, sier Høyres leder Jan Petersen.

Høyre behandlet saken på sitt gruppemøte onsdag etter at saksordføreren for saken, Oddvard Nilsen, la fram sitt første utkast til komitemerknader, merknader som ikke vil resultere i noe mistillitsforslag i komiteinnstillingen.

Innstillingen skulle etter planen ha vært klar i løpet av torsdag, men det er tvilsomt om samferdselskomiteen klarer å holde denne timeplanen.

Jan Petersen fastholder at saken er alvorlig, og at det er grunnlag for kraftig kritikk mot regjeringens behandling av saken på flere områder.

- Nå må vi formulere kritikken. Deretter er det avgjørende at regjeringen aksepterer kritikken. Mistillit blir ingen konklusjon fra vår side, sa Petersen etter gruppemøtet.

(NTB)