Høyre vil kartlegge vold mot barn

- Det er alarmerende at det ikke kommer flere bekymringsmeldinger fra barnehagene, sier Linda Hofstad Helleland (H).

VIL KARTLEGGE: Høyre vil kartlegge vold mot barn, og mener barnehageansatte må bli flinkere til å slå alarm når de har mistanke om vold. Her er Høyres Linda Hofstad Helleland som uttaler seg om Christoffer-saken. Foto: Krister Sørbø / NTB scanpix
VIL KARTLEGGE: Høyre vil kartlegge vold mot barn, og mener barnehageansatte må bli flinkere til å slå alarm når de har mistanke om vold. Her er Høyres Linda Hofstad Helleland som uttaler seg om Christoffer-saken. Foto: Krister Sørbø / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Barnehageansatte må bli flinkere til å slå alarm når de har mistanke om vold, fastslår Høyre. Partiet er bekymret for at alvorlige overgrep aldri blir oppdaget.

- Det finnes per i dag ikke statistikk over antall anmeldelser eller saker knyttet til vold mot barn. Regjeringen bør snarest sørge for at det blir ført en slik oversikt, sier Høyres familiepolitiske talskvinne Linda Hofstad Helleland til NTB.

Høyre er i ferd med å utarbeide en ny politisk plattform for framtidens barnehager. Der skjerper partiet kravene til de ansatte når det gjelder varsling ved mistanke om vold eller overgrep.

Tirsdag falt dommen mot moren til Christoffer Gjerstad Kihle, som ifølge retten ble mishandlet til døde av sin stefar i 2005, bare åtte år gammel. Tønsberg tingrett kjente moren skyldig i passiv medvirkning til vold og dømte henne til fengsel i to og et halvt år, hvorav fire måneder ble gjort ubetinget.

Få bekymringsmeldinger - Det er alarmerende at det ikke kommer flere bekymringsmeldinger fra barnehagene. Selv om mye tyder på at det er flest små barn som blir slått hjemme, er barnehagene blant dem som leverer inn færrest bekymringsmeldinger til barnevernet, sier Helleland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer