Høyre: Vil kreve digital kommunikasjon med staten fra 2025

Forslaget møter kraftig motbør.

FRAMTIDA: Fra 2025 skal all skriftlig kommunikasjon med det offentlige skje digitalt, mener Høyre. Pensjonistforbundet er bekymret, og mener det skjer for tidlig. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
FRAMTIDA: Fra 2025 skal all skriftlig kommunikasjon med det offentlige skje digitalt, mener Høyre. Pensjonistforbundet er bekymret, og mener det skjer for tidlig. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

– Det som måtte være igjen av analog kommunikasjon med det offentlige, skal lukes helt bort. Det tror jeg er realistisk, sier Peter Frølich, som har ledet Høyres digitaliseringsutvalg.

I et annet forslag som også skal behandles på landsmøtet til helgen, heter det at saksbehandling som ikke krever betydelig skjønnsutøvelse, i størst mulig grad skal automatiseres.

En slankere offentlig sektor og høyere kvalitet på de tjenestene som leveres, er sentrale mål for Høyre.

– Sammenlignet med andre land har vi både en skyhøy andel ansatte og skyhøye kostnader knyttet til offentlig sektor. Det gir oss et godt velferdssamfunn, men på sikt er det ikke bærekraftig å opprettholde en så stor regning for fellesskapet, sier Frølich til NTB.

Bredt ut

Han mener det offentlige ved økt digitalisering kan klare seg med færre ansatte og dermed færre kontorer, for eksempel færre etater, domstoler og Nav-kontorer. Frølich ser for seg at flyreiser kuttes og at fysiske møter blir erstattet av videomøter i det offentlige.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer