Høyre vil kutte drastisk i arbeidsgiveravgiften

Foreslår tiltakspakke på 15 milliarder kroner.

VIL KUTTE ARBEIDSGIVERAVGIFT: Erna Solberg vil kutte arbeidsgiveravgiften med 2,5 prosent fra 1. juli og ett år framover. 
Foto: Morten Holm / SCANPIX
VIL KUTTE ARBEIDSGIVERAVGIFT: Erna Solberg vil kutte arbeidsgiveravgiften med 2,5 prosent fra 1. juli og ett år framover. Foto: Morten Holm / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

Høyre mener at situasjonen for næringslivet blir verre for hver dag som går, og at bunnen ikke er nådd. Derfor foreslår partiet en tiltakspakke på 15 milliarder kroner, der sterkt kutt i arbeidsgiveravgiften er det viktigste punktet.

Høyres leder Erna Solberg sier at tilbakemeldingene fra næringslivet, særlig de små og mellomstore bedriftene, er dyster lesning.

- Situasjonen blir stadig verre, og den fallende kurven har ikke nådd bunnen. Krisen blir dypere og vil vare lenger enn det noen trodde. Og virkningene blir større. Derfor utfordrer vi regjeringen på revidert nasjonalbudsjett. Det trengs tiltak som virker straks, sier Solberg.

Høyre vil ikke kutte i andre budsjettposter for å fristille 15 milliarder kroner, men rett og slett bruke mer penger.

Det beste grepet

Solberg mener at det beste myndighetene kan gjøre for den del av næringslivet som vakler på grunn av frafall i etterspørselen, er å dempe kostnadene og øke kompetansen hos de ansatte.

Derfor vil Høyre sette ned arbeidsgiveravgiften med 2,5 prosent fra 1. juli og ett år framover. Samtidig skal arbeidstakerne styrke sin kompetanse, slik at bedriftene står bedre rustet når krisen en gang glir over.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer