Høyre vil kutte sykepenger med 30 prosent

I dag får du full lønn i inntil ett år dersom du blir syk. Programutvalget i Oslo Høyre vil ha slutt på det.

VIL KUTTE SYKEPENGER: Programutvalget i Oslo Høyre foreslår å kutte sykelønnen med 30 prosent fra dag én når du blir syk. Oslo Høyres leder Nikolai Astrup vil ikke konkludere, men sier det er rom for å stramme inn noe på dagens sykelønnsordning.  
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
VIL KUTTE SYKEPENGER: Programutvalget i Oslo Høyre foreslår å kutte sykelønnen med 30 prosent fra dag én når du blir syk. Oslo Høyres leder Nikolai Astrup vil ikke konkludere, men sier det er rom for å stramme inn noe på dagens sykelønnsordning. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Programutvalget i Oslo Høyre foreslår å kutte sykelønnen med 30 prosent fra dag én når du blir syk.

I dag får du full lønn i inntil ett år dersom du blir syk. Programutvalget i Oslo Høyre vil ha slutt på det. I arbeidet med nytt partiprogram for 2013 foreslår utvalget å kutte sykelønnen til 70 prosent fra første dag du er borte fra jobben, skriver Dagsavisen.

- Forslaget ivaretar både den enkeltes behov for bedre oppfølging og samfunnets behov for arbeidskraft, og det vil skape et sterkere insentiv for den enkelte til å søke oppfølging og hjelp, for å komme raskt tilbake til jobb, sier leder av Oslo Høyres programutvalg, Torbjørn Sølsnæs.

Han mener at sykefravær er den største inngangsporten til varig utstøtelse fra arbeidslivet.

Utvalget foreslår å slå sammen de ulike velferdsordningene og sette alle på samme nivå av lønnen, nemlig 70 prosent. I dag er uføreytelsen på rundt 65 prosent. Sølsnæs understreker at forslaget dermed vil innebære en forbedring for dem som er langvarig utenfor arbeidslivet.

Oslo Høyre skal behandle forslaget før det kan bli tatt opp på Høyres landsmøte til neste vår. Oslo Høyres leder Nikolai Astrup vil ikke konkludere, men sier det er rom for å stramme inn noe på dagens sykelønnsordning.

(NTB)