Høyre vil minske fastlegenes makt

For å redusere sykefraværet.

STRENGERE STRAFFER FOR LEGENE: Høyres nestleder Jan Tore Sanner ønsker sterkere tiltak for å redusere sykefraværet, og dette kan inkludere strengere sanksjoner mot leger som er for slepphendte. Foto: SCANPIX
STRENGERE STRAFFER FOR LEGENE: Høyres nestleder Jan Tore Sanner ønsker sterkere tiltak for å redusere sykefraværet, og dette kan inkludere strengere sanksjoner mot leger som er for slepphendte. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Høyre vil det høye sykefraværet til livs. Et virkemiddel er å redusere perioden fastlegene kan sykmelde folk.

Målet med avtalen mellom LO og NHO om inkluderende arbeidsliv (IA) var å redusere sykefraværet med 20 prosent. Så langt har ikke fraværet gått ned med mer enn 3 prosent.

- Vi ønsker langt sterkere og flere tiltak for å redusere sykefraværet, sier nestleder i Høyre Jan Tore Sanner til Aftenposten.

Et av tiltakene Høyre foreslår er å redusere fastlegenes sykmeldingsrett fra 12 til 6 måneder.

Dersom sykmelding skal utvides utover seks måneder, må sykmelding foretas av en spesialist eller en annen lege enn pasientens fastlege.

Får Frp-støtte

Høyre vil også øke bruken av uavhengige, rådgivende leger og spesialister. Partiet vil også ansvarliggjøre fastlegene gjennom sterkere bruk av sanksjoner overfor leger som bryter vilkårene for sykmelding.

- Hadde nordmenn vært like friske som for 30 år siden, hadde vi frigjort 50 milliarder kroner til andre oppgaver, sier nestleder i Oslo Høyre Nikolai Astrup, som også er stortingskandidat ved valget til høsten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer