- Høyre vil rasere Velferds-Norge

Lo mener Høyre vil rasere velferds-Norge. Nå skal absolutt alt gjøres for å hindre at Erna Solberg blir statsminister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Gerd Kristiansen, Landsorganisasjonens nestleder og mulig ny LO-leder etter Kongressen i mai, tar et nådeløst oppgjør med Høyre og statsminister kandidat Erna Solberg.

- Solberg er totalt fraværende i debatter om arbeidslivet. En regjering ledet av Erna Solberg og Høyre vil føre til at vanlige mennesker i Norge på sikt får det vanskeligere. Hvor velferdsordningene vil bli svekket for vanlige folk. Vi i Lo ønsker ikke et samfunn hvor forskjellene mellom fattig og rik skal bli større.

- Konsekvensene vil være at vanlige arbeidstakere må betale regningen, og det vil bli vanskeligere å være arbeidstaker, sier Gerd Kristiansen.

- Har Erna Solberg vært usynlig?

- Hun har ikke vært på banen når det gjelder arbeidslivet siden 2009. Høyre sender stadig ut signaler, men vi ser hvordan de stemmer i Stortinget i arbeidslivspolitikken. Samfunnet og arbeidslivet vil bli kaldere med Erna Solberg i statsministerstolen, fastslår Gerd Kristiansen.

- Dårligere liv Lo og Kristiansen mener den norske modellen, hvor fellesskapet finansierer velferdsgodene, er den beste måten å organisere velferden på.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer