Høyre vil reklamere

Høyre vil benytte seg av muligheten til å reklamere på TV. Det bekrefter Høyres fraksjonsleder i Stortingets kulturkomité, Trond Helleland, overfor Dagbladet :på nettet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Hittil har vi ikke villet reklamere på TV, fordi vi ikke ville bryte loven. Men nå vil vi forholde oss til dommen i Markedsrådet. Derfor vil Høyre vurdere å bruke TV-reklame om vi finner det opportunt, sier Trond Helleland.

 Han ser det tilsynelatende store spriket mellom markedsrådets versjon og lovens forskrift om kringkasting. Her står det i klartekst: «Det kan ikke reklameres for livssyn eller politiske budskap».

 - Markedsrådet har tydeligvis sett et skille mellom «ren» poltisk reklame og reklame der man ved hjelp av et politisk budskap vil selge et annet produkt. Det kan tenkes at de partiene på Stortinget som er motstandere av slik reklame vil prøve å få til en innskjerping, slik at et absolutt forbud opprettholdes. Så vidt jeg skjønner har det allerede kommet slike signaler fra Kulturdepartementet. Det kan også tenkes at noen vil prøve dette for en sivil domstol.

-Uansett anser Høyre Markedsrådets dom som gjeldende lov. Det er den avgjørelsen vi må forholde oss til, og den sier klart at vi nå kan markedsføre vårt budskap på TV, sier Trond Helleland.