- Høyre vil tvinge kvinner til å bære fram barn uten hjerne

Helga Pedersens (Ap) uttalelser får Bent Høie (H) til å rase.

ABORTLOVEN: Høyre vil stramme inn abortloven, det reagerer Helga Pedersen (Ap) på. Foto: Colourbox
ABORTLOVEN: Høyre vil stramme inn abortloven, det reagerer Helga Pedersen (Ap) på. Foto: Colourbox Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Under trontaledebatten på Stortinget sa Arbeiderpartiets Helga Pedersen at Høyre vil tvinge kvinner til å bære fram barn uten hjerne.

Det hun da viser til er at det i programmet til Høyret står at de vil endre abortloven, slik at eugenisk indikasjon, at det er stor fare for at barnet kan få alvorlig sykdom, som følge av arvelige anlegg, sykdom eller skadelige påvirkninger under svangerskapet, fjernes som selvstendig grunn til abort etter 12. svangerskapsuke.

- Politisk tekst Dette fikk Høyres Bent Høie til å rase. I et innlegg hos NRK.no skriver han at Pedersen rett og slett tar feil. Høie legger ikke skjul på at de ønsker å stramme inn abortloven.

- Pedersen må nesten stole på at vi som skriver Høyres program vet hva vi selv mener. Eugenisk indikasjon skal ikke fjernes, det gjør det kun som et selvstendig kriterium. Det vi har skrevet er en politisk tekst, ikke en lovtekst. Til en lovtekst kan vi også ha forskrifter, der det står hvordan loven skal brukes, sier Høie til Dagbladet.

- Det betyr at en ressurssterk og frisk kvinne, som er gravid med et barn med ryggmargsbrokk, ikke vil få innvilget abort. I tilfellet som Pedersen nevner, når en frisk og ressurssterk kvinne er gravid med et barn som ikke har utviklet hjerne, så vil kvinnen få innvilget abort, med bakgrunn i at det blir en stor belastning, sier Høie.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer