Høyre ville ha poseavgift allerede i 2010

Hadde avgiften i sitt alternative statsbudsjett.

ENIGE OM POSEAVGIFT: Høyres finanspolitiske talsmann Svein Flåtten (t.v.) bekrefter at poseavgiften var med allerede i partiets alternative statsbudsjett for 2010. Her fra 5. juni, da de borgerlige ble enige om revidert nasjonalbudsjett. Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix
ENIGE OM POSEAVGIFT: Høyres finanspolitiske talsmann Svein Flåtten (t.v.) bekrefter at poseavgiften var med allerede i partiets alternative statsbudsjett for 2010. Her fra 5. juni, da de borgerlige ble enige om revidert nasjonalbudsjett. Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mens Frp, KrF og Venstre i flere dager har kranglet om hvem som først kom på ideen å få den etter hvert så omtalte poseavgiften på 1,50 kr inn i budsjettforliket, har Høyre sittet på sidelinja. Nå kommer det fram at det dominerende regjeringspartiet tidligere selv har foreslått poseavgiften.

- Det stemmer. Jeg satt selv i Høyres finansfraksjon på Stortinget da vi utformet alternativt statsbudsjett for 2010, og husker godt at en poseavgift ble tatt med, sier Høyres finanspolitiske talsmann Svein Flåtten til Dagbladet.

- Hvorfor er ikke dette blitt nevnt før i dag, etter at de andre borgerlige partiene har strides om dette i dagevis?

- Ingen har spurt, humrer Flåtten.

I Høyres alternative budsjett for 2010 skulle poseavgiften være på 1 krone og bare gjelde plastposer. Det skulle innbringe 800 millioner ekstra i statskassa.

- Lett å glemme Høyres fortid som poseavgiftsparti kommer opp i dag fordi Nettavisen viderebringer et utspill fra Terje Strøm, tidligere finanspolitisk rådgiver i Høyre, nå sjeføkonom og partner i selskapet NyAnalyse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer