Høyre vipper over 15 prosent

- Hyggelig, men ikke nok, sier Erna.

EN LITEN OPPMUNTRING:  Høyre og Erna Solberg får se 15-tallet igjen - her fra valgkampåpningen tirsdag. Foto: CORNELIUS POPPE, SCANPIX.
EN LITEN OPPMUNTRING: Høyre og Erna Solberg får se 15-tallet igjen - her fra valgkampåpningen tirsdag. Foto: CORNELIUS POPPE, SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Høyre får 15 prosents oppslutning, en framgang på 1,8 prosentpoeng, på InFacts meningsmåling for VG i august.

På Norstats måling for NRK i går, får Høyre bare 11,3 prosent - det dårligste tallet for partiet i mdoerne tid bare seks uker før et valg.

Oppslutningen på 15 prosent er den første positive nyheten for Høyre i sommer etter at partiet lenge har slitt med katastrofetall.

Høyre-leder Erna Solberg tror imidlertid ikke framgangen er stor nok til å få til en borgerlig regjering.

- Det er hyggelig, men jeg er ikke fornøyd med en oppslutning på 15 prosent heller. Høyre må bli større. Et større Høyre øker sannsynligheten for å få til en borgerlig regjering, sier Solberg, sier hun til VG.

Frp 24,3

Frp får 24,3 prosent på målingen, tilbake 2,4. De to sentrumspartiene Venstre og KrF får henholdsvis 4,8 og 6,2 prosent. Fram 0,7 prosentpoeng for Venstres del, mens Kristelig Folkeparti går tilbake 2,4 prosentpoeng.

Ap 32,4

Arbeiderpartiet står på stedet hvil med støtte fra 32,4 prosent av velgerne, fram 0,1. Sosialistisk Venstreparti går fram 1,1 prosentpoeng og får en oppslutning på 7,3 prosent, mens Senterpartiet får 6,9 prosent, fram, 0,7.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer