HØYRE-MANN:  Oslo-ordfører og Høyre-mann Fabian Stang har grunn til å smile over nye Oslo-tall. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
HØYRE-MANN: Oslo-ordfører og Høyre-mann Fabian Stang har grunn til å smile over nye Oslo-tall. Foto: Anita Arntzen / DagbladetVis mer

Høyre voldsomt fram i ny Oslo-måling, mens Ap faller bratt

Ligger an til knapt flertall.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyre går fram 5,7 prosentpoeng til en oppslutning på 33,8 prosent i en ny meningsmåling for Oslo. De borgerlige ligger an til å få et knapt flertall.

Arbeiderpartiet får en oppslutning på 32,4 prosent i målingen, som er utført av Respons for Aftenposten. Det er en tilbakegang på hele 7,4 prosentpoeng fra forrige måling, som ble gjort i mars.

Endringene for Høyre og Arbeiderpartiet er så store at de ligger utenfor den statistiske feilmarginen på mellom 2 og 3,5 prosentpoeng

Høyres Stian Berger Røsland, som har vært byrådsleder i Oslo i snart seks år, er fornøyd.

- Dette er inspirerende tall og bekrefter det inntrykket jeg får når jeg snakker med Oslo-folk om hvordan Høyre vil ha mer kunnskap i skolen og gjøre Oslo til en grønnere og tryggere by. Og så er vi klare på at vi ikke ønsker eiendomsskatt. Oslo-folk er enige med oss, sier Røsland.

Miljøpartiet De Grønne er tredje største parti i målingen med en oppslutning på 8,4 prosent, opp 1,9 prosentpoeng fra mars. De Grønnes framgang ligger imidlertid innenfor feilmarginen.

Det samme gjelder endringene for de øvrige partiene i målingen. Frp får 7,6 prosent (+1,4), Venstre får 6,6 prosent (-0,8), SV får 5,3 prosent (-1,3), Rødt får 3 prosent (0,4), KrF får 1,5 prosent (-0,6) og Sp får 0,5 prosent (-0,2).
(NTB)