Høyrebøygen

Noen snakker sammen på høyresiden også.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DEN LOKALE RØDRUSSEN pleide å samles på Jeppe Kro på Vinderen i Oslo vest. Det var et robust og småbrunt skjenkested med et liberalt syn på alkoholservering. Men det er flere eiere og oppussinger siden. Når et ikke-sosialistisk nettverk spunnet ut fra tankesmia Civita bruker Jeppe som møtested, er det neppe for å tømme ølkranene og rope død over blårussen. Jeppe ligger i nabolaget til en av nettverkets initiativtakere, Kristin Clemet, som overfor Dagbladet i går bedyret at nettverket var «helt uformelt og helt uten klare målsettinger».

HØYRE-LEDER ERNA Solberg, som ikke deltar på møtene, understreker at deltakerne er «uten myndighet til noe som helst», spesielt ikke til å drive strategiarbeid. Hun kan føle behov for en slik presisjon når ikke bare KrF-ere og Venstre-folk er invitert inn i varmen på Jeppe, men også Frp-ere.Det er ikke en tilfeldig sammenrasket gjeng som møtes en gang i måneden for å diskutere ideologi og borgerlig politikk. De tilhører verken bunad-Høyre, eller Høybråtens KrF. Mange er ideologisk skolerte folk, som ikke er nevneverdig plaget av nostalgi rundt den verdikonservative hjertevarmen og folkeligheten noen Høyre-folk har etterlyst. Flere har bakgrunn fra den liberale fløyen av Frp før den sagnomsuste utrenskningen på Dolkesjø.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer