Høyreekstreme Alliansen får ikke delta på Arendalsuka likevel

Snur om Hans Jørgen Lysglimt Johansens deltakelse.

NEKTET: Hans Jørgen Lysglimt Johansen og Alliansen får ikke ha stand under årets Arendalsuka. Foto: Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
NEKTET: Hans Jørgen Lysglimt Johansen og Alliansen får ikke ha stand under årets Arendalsuka. Foto: Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det har kokt etter at det politiske arrangementet Arendalsuka besluttet å tillatte det høyreekstreme partiet Alliansen under årets arrangement. Nå får de ikke delta likevel, melder Agderposten.

Heller ikke organisasjonen Stopp Islamiseringen av Norge (SIAN) får lov til å delta.

- Rådet for Arendalsuka har etter å ha mottatt sterke reaksjoner fra enkeltmennesker, organisasjoner og politiske partier foretatt en ny vurdering. Arendalsuka er en arena for alle uavhengig av religion, hudfarge og politisk ståsted. Men organisasjoner som sprer hatefulle ytringer og har en aggressiv oppførsel kan ha en ekskluderende og lammende effekt på andres deltakelse og engasjement, melder rådet i en Facebook-post.

- Arendalsuka mener på denne bakgrunn at deltakelse fra de nevnte to organisasjonene vil forhindre andre fra å delta, og tillatelsen til Alliansen og Sian trekkes derfor tilbake, skriver de.

Truet med boikott

Arbeiderpartiet truet i går med å boikotte arrangementet om Alliansen fikk stille.

Arbeiderpartiets partisekretær Kjersti Stenseng reagerer kraftig på at høyreekstreme Alliansen har fått ja til å delta med stand og markering under Arendalsuka.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer