EKSPLOSJON: En bombe eksploserte i en container utenfor et asylmottak Gøteborg i januar. Foto: Thomas Johansson/TT
EKSPLOSJON: En bombe eksploserte i en container utenfor et asylmottak Gøteborg i januar. Foto: Thomas Johansson/TTVis mer

Høyreekstreme dømt for angrep på flere asylmottak i Sverige

Tre menn med tilknytning til en nynazistiske gruppe er i Sverige dømt til fengsel for bombeattentater mot flyktninger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mennene dømmes for å ha lagt bomber på ulike steder i Göteborg i perioden november i fjor til januar i år, skriver Sveriges Radio.

En bombe eksploderte i november i fjor utenfor lokalet til en venstreorienterte gruppe, uten at noen ble skadd.

Bombe

I januar i år eksplodere en bombe utenfor et asylmottak. En renholder ble alvorlig skadd i eksplosjonen. Senere samme måned fant en vaktmester en bombe utenfor et annet asylmottak i byen. Den ble aldri utløst.

En 23 år gammel mann har medvirket i alle tre angrepene og ble fredag dømt til åtte år og seks måneders fengsel i Göteborg tingrett. En mann på 51 år ble dømt til fem års fengsel for medvirkning.

Livstruende skader

Samtidig ble en 20 år gammel mann dømt til ett år og seks måneders fengsel fordi han hjalp til på ett av stedene. Alle tre mennene frikjennes for mordforsøk.

De to som er dømt for medvirkning, må betale erstatning på 197 000 svenske kroner til renholderen som fikk livstruende skader, skriver Aftonbladet.

De dømte mennene har tilknytning til den høyreekstreme gruppen Den nordiske motstandsbevegelsen. Den 23 år gamle mannen har tidligere vært leder for gruppen.

(NTB)