Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Høyreekstreme knuste rute i Folkets Hus i Nittedal

Oslo (NTB): Høyreekstremister knuste klokka 00.45 natt til lørdag en rute i inngangsdøren til Folkets Hus i Nittedal i Akershus. Tidligere på kvelden hadde Nittedal AUF et antirasistisk arrangement i bygningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyreekstremister knuste klokka 00.45 natt til lørdag en rute i inngangsdøren til Folkets Hus i Nittedal i Akershus. Tidligere på kvelden hadde Nittedal AUF et antirasistisk arrangement i bygningen.

Ifølge Fet og Rælingen lensmannskontor var det fem-seks høyreekstreme som knuste ruten i inngangsdøren. Det var vaktene fra AUF-arrangementet som oppdaget dem, og meldte ifra til politiet. Ruteknuserne hadde forlatt åstedet før politiet kom. To av dem ble gjenkjent som lokale folk, men de var ikke hjemme da politiet senere oppsøkte deres bolig. De to var lørdag morgen forsatt ikke pågrepet.

- De ringte selv til Romerikes Blad og sa ifra om ruteknusingen. De kalte seg Hvit Arisk Terror, og varslet flere lignende aksjoner hvis tilsvarende arrangementer blir holdt, sier lensmannsbetjent Ellen Bardosen til NTB.

Tidligere på kvelden hadde Nittedal AUF et fakkeltog og et antirasistisk arrangement i Folkets Hus. Da nynazistene angrep bygningen var det bare noen få vakter igjen i lokalene, melder NRK Dagsnytt.

I nyttårshelgen holdt om lag 100 høyreekstreme ungdommer fest i Folkets Hus i Nittedal.

Ordfører Trygg Willy Buer (H) tar saken alvorlig, men tror likevel ikke det finnes noe stort nynazistisk miljø i kommunen.

- Det dreier seg om et lite miljø, visstnok en seks - sju personer, de fleste av dem kjent for politiet, sier Buer til NTB.

Ordføreren opplyser at rasisme og bekjemping av den er tema for formannskapets neste møte om halvannen uke. Temaet vil bli fulgt opp i februar og vedtak om konkrete tiltak vil bli gjort etter hvert.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!