Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Høyreekstreme vil inn i varmen

Rasedyrkende organisasjon vil med på journalistkoferanse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no og NTB): Redaktør Alexander Kristoffersen i det høyreekstreme tidsskriftet Nasjonal Motstand ønsker å delta på SKUP-konferansen i Oslo i april. Målet er å lære seg undersøkende journalistikk.

Tidsskriftet gis ut av organisasjonen som kaller seg Den Norske motstandsbevegelsen, tidligere kjent som Boot Boys, melder TV 2. Stiftelsen for en kritisk og undersøkende presse (SKUP) skal tirsdag ta stilling til søknaden.

Den norske motstandsbevegelsen beskriver ekstreme idealer på sine hjemmesider. \'De nordiske folkenes etniske og kulturelle integritet skal beskyttes\' ved å sende hjem \'alle ikke-assimilerbare utlendinger\'.

- De ønsker å lære mer om hvordan man driver kritisk og undersøkende journalistikk i forhold til metodebruk. Det er en søknad utenom det vanlige, og det er grunnen til at vi har kalt inn til et ekstraordinært telefonstyremøte, sier SKUP-leder Kjetil Stormark til TV 2.

Grupperingen skal tidligere ha vært involvert i voldsepisoder, i tillegg til angivelig å ha brukt journalistiske metoder for å kartlegge meningsmotstandere og journalister.

Ifølge TV 2 er det tidsskriftets redaktør Alexander Kristoffersen som ønsker delta på konferansen. Han ønsker foreløpig ikke å uttale seg om denne saken. (©NTB)