Høyreekstremist dømt for trusler mot journalist

Forklarte at han sendte truslene i fylla.

MARSJERTE MED NAZISTER: Morten Lorentzen (55) marsjerer her sammen med nazistiske Den nordiske motstandsbevegelsen i Falun 1. mai 2017. Foto: Filter Nyheter
MARSJERTE MED NAZISTER: Morten Lorentzen (55) marsjerer her sammen med nazistiske Den nordiske motstandsbevegelsen i Falun 1. mai 2017. Foto: Filter Nyheter Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Høyreekstremist Morten Lorentzen (55) er i Moss tingrett dømt til 30 dagers fengsel for å ha truet Harald S. Klungtveit (37), redaktør i Filter Nyheter. Det er avisa selv som først melder dette.

Fikk strafferabatt

Dommen slår fast at straffen i utgangspunktet burde være 60 dagers fengsel, men gir halvparten av dette fordi Lorentzen erkjente straffskyld etter tiltalen, samt at det tok lang tid å få saken for retten.

- Det viktigste budskapet her er at du blir pågrepet av politiet, ransaket og havner i fengsel hvis du prøver å true journalister, sier Harald S. Klungtveit til Dagbladet.

- Jeg er også glad for at retten setter 60 dagers fengsel som et utgangspunkt, det bør alle de ekstreme miljøene merke seg, særlig de som har journalister som en uttalt del av fiendebildet, legger redaktøren til.

- Jeg har ikke fått diskutert dommen med min klient, så jeg vet ikke hvordan han stiller seg til den - men han er kjent med resultatet. Han erkjente også forholdene, resultatet er derfor ikke overraskende, opplyser Lorentzens forsvarer Rasmus D. Woxholt i Advokatfirmaet Elden til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer