KLAGER: Anders Behring Breivik er svært misfornøyd med soningsforholdene på Ila. Foto: Bjørn Langsem
KLAGER: Anders Behring Breivik er svært misfornøyd med soningsforholdene på Ila. Foto: Bjørn LangsemVis mer

Høyreekstremister ber kong Harald hjelpe Breivik

Har sendt brev til kongen og statsminister Stoltenberg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et brev til kong Harald og statsminister Jens Stoltenberg ber det høyreekstreme partiet Nationalist Party of Canada om bedre soningsforhold for Anders Behring Breivik.

«Det er din nasjon som har skapt sinnet og hans reaksjon mot en tyrannisk politikk, og dere har bare dere selv å skylde for de tragiske og voldelige konsekvensene», skriver partiet i brevet, ifølge Klassekampen.

I brevet ber de om at Anders Behring Breivik behandles som en politisk fange, og at soningsforholdene på Ila fengsel blir bedret umiddelbart. De sier de vil holde øye med behandlingen av Breivik i fremtiden.

NPC er et rasistisk parti som ble opprettet av Don Andrews i 1977.

Brevet går inn i en lang rekke støtteerklæringer til Breivik etter terrorhandlingene 22. juli. Støtteerklæringene har kommet fra både politiske partier og enkeltpersoner.

I slutten av januar anmeldte Breivik direktøren ved Ila fengsel Knut Bjarkeid og justisminister Grete Faremo og hevdet seg utsatt for tortur. I anmeldelsen kaller han soningsforholdene for psykisk mishandling og viser til brevsensur, langvarig isolasjon og stadige fysiske ransakelser.

Politiet i Asker og Bærum politidistrikt har foreløpig ikke konkludert i om anmeldelsen vil føre til etterforskning.

(NTB)