Høyreekstremister boikotter nazist-klær

Araber kjøpte de norskinspirerte «Thor Steinar»-butikkene.

NAZIBOIKOTTES: Tidligere i år ble «Thor Steinar»-butikken «Tromsø» åpnet i Berlin. Nå har imidlertid primærmålgruppa, som er nynazister, bestemt seg for å boikotte butikkene, etter at kjeden fikk en arabisk eier. Foto: Nils Myklebost / SCANPIX
NAZIBOIKOTTES: Tidligere i år ble «Thor Steinar»-butikken «Tromsø» åpnet i Berlin. Nå har imidlertid primærmålgruppa, som er nynazister, bestemt seg for å boikotte butikkene, etter at kjeden fikk en arabisk eier. Foto: Nils Myklebost / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||BERLIN (Dagbladet): - Merkevannvidd og konsumterrorisme har ingen framtid i våre kretser, melder «Aktionsgruppe Essen» på hjemmesida si.

Den løst organiserte foreningen av unge høyreekstremister, er blant de mange mørkebrune som nå vender ryggen til tøymerket som var blitt et symbol for dem.

Norge til sakSiden starten rundt århundreskiftet satset to unge østtyskere på å kjøre opp det norske flagget som varemerket sitt, gjerne i kombinasjon med referanser til norrøn mytologi og vikinghistorie.

Siden den gangen er Thor Steinar blitt en slager som signal til omverdenen om hvor brukeren står politisk.

Den norske staten gikk til sak mot firmaet bak Thor Steinar og krevde for to år siden at det norske flagget må forbys brukt på denne måten. Dommeren ga Norge medhold, men saken er anket til en høyere instans.

Vil utvideRett over jul ble det klart at de to gründerne hadde solgt hele Mediatex GmbH til den arabiske foretningsmannen Faysal al Zarooni.

Fra å ha små og demonstrasjonsplagede butikker i Magdeburg, Leipzig, Nürnberg, Essen, Erfurt og Berlin — med navn som «Tromsø» «Tønsberg» og «Narvik» - ble det bebudet at merkevaren nå skal tilbys i egne butikker til kunder i 15-20 europeiske land.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer