Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Høyreist, flott og modig»

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Reiulf Steen, Ap:

- Det er høyreist, flott og modig og kan hjelpe til med å fjerne fordommer. For fordommer vrimler det av omkring dette, som omkring alkoholisme og psykiske lidelser. Det å få akseptert at det handler om en sykdom som trenger pleie, og må møtes med omsorg, er fantastisk viktig.

John Alvheim, Frp:

- Mange av oss har kjent til dette i mange år, så det er ikke nytt i og for seg. Men det er positivt at det kommer fram, slik at vi kan få gjort noe med det syn den norske befolkning har på narkomane. De blir trakassert og uglesett overalt og får ikke den behandlingen de etter mitt skjønn har krav på som norske borgere i et norsk helsevesen. Jeg håper denne saken også kan endre politikernes syn slik at vi kan hjelpe de sprøytenarkomane vi har så mange av. Dagens behandlingstilbud er totalt utilfredsstillende.

Kristin Halvorsen, SV:

- Dette er sterkt og viktig gjort. Jeg tror enkeltpersoner og familier som opplever rusproblemer, får det lettere hvis de har noen å slåss sammen med. Dette har større utbredelse enn vi tror - mange har betydelige rusproblemer uten at vi er klar over hva de sliter med.

Valgerd Svarstad Haugland, KrF:

- Det er greit at politikere står fram og forteller sin historie. Jeg tror at slike saker kan vise at vi politikere er de samme slags menneskene som alle andre, og at vi også har utfordringer på hjemmebane. Nå er Thorvald Stoltenberg med på å vise dette, sier KrF-leder Valgerd Svarstad Haugland.

Hun understreker at hun ikke kjente til denne saken fra før av, og hun har heller ikke sett forhåndsomtalen av programmet.

Magnhild Meltveit

Kleppa (Sp):

- Det er modig og viktig at familien Stoltenberg står fram på denne måten, og er åpne om en opplagt svært vanskelig sak. Familiens erfaringer vil oppmuntre andre i samme situasjon til ikke å gi opp, og vise at det nytter - det er fint at noen alle kjenner kan gi både håp og fortvilelse et ansikt.

Ingjerd Schou, sosialminister (H):

- Dette er en personlig sak for familien Stoltenberg, som jeg velger ikke å kommentere.

Hele Norges coronakart