Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Høyreparti inn i regjeringen

Syriza har inngått avtale med Uavhengige grekere.

HISTORISK VALG: Fordeling av de 300 setene i parlamentet. (Valget i 2012 i parantes.)
HISTORISK VALG: Fordeling av de 300 setene i parlamentet. (Valget i 2012 i parantes.) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Valgvinner i Hellas, venstrepartiet Syriza, har inngått en regjeringsavtale med høyrepartiet Uavhengige grekere, opplyser partiets leder Panos Kammenos.

Fra dette øyeblikk har vi en regjering, vi vil gi en tillitserklæring til den nye statsministeren, sier leder for Uavhengige grekere, Panos Kammenos, etter et møte med Syriza-leder Alexis Tsipras mandag.Det er varslet at den nye regjeringen skal presenteres senere mandag.

Uavhengige grekere fikk 4,8 prosents oppslutning og 13 av i alt 300 mandater under søndagens valg i Hellas. Det lille høyrepopulistiske partiet er i likhet med Syriza imot kriseavtalen med EU.Senere søndag skal Tsipras møte president Karolos Papoulias, ifølge Kammenos.

Venstreradikale Syriza fikk 36,4 prosent av stemmene og 149 av nasjonalforsamlingens mandater under valget søndag. Det er to mandater under et rent flertall i nasjonalforsamlingen

(NTB)