Høyrepolitiker i Rogaland knyttes til smuglerliga. Siktet for heleri

Åtte menn ble pågrepet i aksjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Politiet tror en lokalpolitiker fra Høyre i Rogaland har deltatt i en smuglerliga som har importert og solgt betydelige mengder øl og vin svart.

Torsdag denne uken slo politiet til mot ligaen og pågrep åtte nordmenn i 40- og 50-årsalderen - deriblant lokalpolitikeren, skriver VG.

- De er siktet for heleri av tollbelagte varer. Vi mener at de siktede over en lang periode har importert og solgt øl og vin for store verdier. Det er snakk om tusenvis av ølbokser, sier seksjonslederen Torbjørn Nervik i etterforskningsavdelingen i Sør-Vest politidistrikt.

Fire av de siktede er varetektsfengslet. Politikeren og tre andre ble løslatt, men siktelsen mot dem er opprettholdt.

Politiet mener mennene har hatt ulike roller - import, kjøp, salg og formidling. Ingen av dem er kjenninger av politiet.

Årsaken til at fire av dem er løslatt, er rollene politiet tror de har hatt.

- Vi mener noen sitter dypere i saken enn andre, og vi kan heller ikke utelukke flere pågripelser. Vi er relativt tidlig i etterforskningen, sier seksjonslederen.

Ordføreren i kommunen hvor politikeren har politiske verv, opplyser til en lokalavis at vedkommende har bedt om fritak mens etterforskningen pågår.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer