Høyrepopulisme? Ja takk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pia kjærsgaard og Dansk folkeparti har bestemt seg for å bruke en 400 år gammel tegning av Muhammed i en annonse i valgkampen. Eksperter i politisk kommunikasjon kaller dette et genialt trekk som vil vinne mange velgere. Har de nordiske mediers ytringsfrihetskamp i karikaturstriden legitimert de mørkeblå holdningene?

"GENEVA (Reuters) - The United Nations top human rights body condemned "defamation" of religion on Friday and, in an apparent reference to the storm over the Prophet cartoons, said press freedom had its limits. "

Denne resolusjonen ble vedtatt med stort flertall i FNs menneskerettighesråd 30 mars i år og har knapt nok blitt nevnt i media. Verdenssamfunnets ytringsfrihet er åpenbart ikke så viktig. Nordiske medier har fremstått som historieløse løpegutter for høyre populister og Al-qaida. Per Edgar kokkvold og majoriteten av norsk presse har vist en tydelig forakt for FNs og verdens advarsler. Dialog og ikke krenking er veien å gå, og dialog er IKKE synonymt med kryping. Forherligelse av misbruk på ytringsfriheten er en gavepakke til de mørkeblå og islamske ekstremister.