RUNDET AV LANDSMØTET: Republikanernes presidentkandidat Donald J. Trump sto for den avsluttende talen under den siste dagen av det republikanske landsmøtet. Video: CNN Vis mer

- Høyrepopulistisk, på kanten og nasjonalistisk

Donald Trumps landsmøtetale slaktes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

CLEVELAND (Dagbladet): For første gang i løpet av det republikanske landsmøtet i Cleveland, ble stemningen i natt norsk tid virkelig elektrisk da kandidaten selv, Donald Trump, aksepterte nominasjonen til voldsom jubel.

Mange mener talen er usedvanlig mørk.

Som Putin

- Jeg har hørt denne typen taler mange ganger de siste 15 åra, og tro meg: Det høres ikke bedre ut på russisk, skriver sjakklegende Gary Kasparov på Twitter med klar referanse til Vladimir Putin.

- Det store bildet: Trumps manus er høyrepopulistisk, på kanten og nasjonalistisk. Men hans kommentarer utenfor manus avslører noen moderate instinkter, skriver den kjente Washington Post-journalisten Robert Costa på Twitter.

- Dette er Pat Buchanans landsmøtetale fra 1992, men betydelig dummet ned - og enda viktigere - framført av kandidaten til Det republikanske partiet, skriver den konservative kommentatoren Bill Kristol på Twitter.

- Noe innhold i talen som Trump ikke brukte i primærvalgkampen, spør John McCormack, skribent i The Weekly Standard på samme sted.

- Verste noensinne

- Dette er bemerkelsesverdig mørkt/dystert. Mer buing (om dårlige ting i landet/verden) enn jubel. Ikke noe oppløftende, nesten utelukkende negativt, skriver Peter Wehner, som tidligere har jobbet for republikansk president Ronald Reagan og de to presidentene Bush, på Twitter.

- Dette er den verste kandidattalen jeg noensinne har hørt på et landsmøte - en av de verste landsmøtetalene punktum. Uinspirerende og forvirret, skriver den demokratiske strategen og CNN-kommentatoren Donna Brazile.

- Til alle som sier talen er «for mørk», husk: 69 prosent av landet tror USA er på vei i feil retning. Mange vil være enige med Trump, sier kommunikasjonsrådgiver og tidligere pressetalsmann for den republikanske presidenten George W. Bush, Ari Fleischer på Twitter.

VIL LEDE: Donald Trump på scenen. Foto: REUTERS/Mike Segar
VIL LEDE: Donald Trump på scenen. Foto: REUTERS/Mike Segar Vis mer

-