Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Høyreradikalt svensk parti over sperregrensen

Sverigedemokraterna får 5,1 prosent på ny meningsmåling.

PARTILEDELSEN: Sverigedemokraterna, her med partiledelsen med leder Jimmie Åkesson, nestleder Jonas Åkerlund og andre nestleder Anna Hagwall.
PARTILEDELSEN: Sverigedemokraterna, her med partiledelsen med leder Jimmie Åkesson, nestleder Jonas Åkerlund og andre nestleder Anna Hagwall. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Det høyreradikale svenske partiet Sverigedemokraterna får en oppslutning på 5,1 prosent på en ny meningsmåling. Partiet ligger dermed klart over sperregrensen for representasjon i Riksdagen.

Sperregrensen er på 4,0 prosent. Målingen som Sveriges statistiske sentralbyrå SCB offentliggjorde torsdag, er den første fra byrået som gir Sverigedemokraterna stor nok støtte til at partiet kan komme inn i nasjonalforsamlingen.

Sverigedemokraterna betegner seg selv som et nasjonalistisk parti, og blir av motstanderne stemplet som fremmedfiendtlig. - Den samlende faktoren bak dannelsen av partiet var motstand mot innvandringspolitikken, heter det på partiets nettsider.

Torsdagens SCB-måling viser også sterk tilbakegang for det konservative regjeringspartiet Moderaterna, som har falt med hele 3,7 prosentpoeng siden en tilsvarende måling i mai. Moderaterna får nå en oppslutning på 26,2 prosent.

For regjeringspartnerne Folkpartiet, Centern og Kristemokraterna er endringene små. På opposisjonssiden ligger sosialdemokratene stabilt på 36,5 prosent, mens Miljöpartiet går fram med 2,4 prosentpoeng og Vänsterpartiet tilbake med 0,6.

NTB

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media