Høyres nye strategi

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Torsdagens fellesopptreden fra Høyre, KrF og Venstre i anledning regjeringens krisepakke signaliserer ønsket om et framtidig regjeringssamarbeid. Høyre-leder Erna Solbergs erkjennelse av at partiets prioriterte firepartisamarbeid på borgerlig side neppe er realistisk, innebærer at Høyre har valgt side. Enda tydeligere er signalene etter at Høyre-veteran Per-Kristian Foss i flere medier lørdag avviser muligheten for at Frp-formann Siv Jensen kan bli statsminister, med mindre hennes parti oppnår 48 prosents oppslutning.

For Høyre er dette åpenbart like mye et spørsmål om strategi som om hvor mulig et eventuelt samarbeid med Frp vil være, rent politisk. Under finanskrisa har Frp gått kraftig tilbake i oppslutning, mens Høyre har tatt innpå. Høyre aner muligheten for å bli det største partiet på borgerlig side. Så er spørsmålet om det å isolere Frp vil øke Høyres oppslutning eller Frp’s. Mange av Høyres velgere ønsker et samarbeid med Frp og kan komme til å bytte parti. Det skal mer til enn en viljeserklæring om et trepartisamarbeid for å øke velgeroppslutningen totalt. De rødgrønne partiene tjente på sin samarbeidserklæring foran forrige stortingsvalg. Men de framsto som et realistisk flertallsalternativ med betydelige sjanser til valgseier.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer