STORMENDE SAMARBEID KrFs Knut Arild Hareide, statsminister Erna Solberg og Frps Siv Jensen på en pressekonferanse i Nydalen i mars. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
STORMENDE SAMARBEID KrFs Knut Arild Hareide, statsminister Erna Solberg og Frps Siv Jensen på en pressekonferanse i Nydalen i mars. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Høyres og Frp's velgere vil ikke ha KrF-samarbeid

Og KrF-tilitsvalgte vil heller gå til Ap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet publiserte i går en sjokkmåling for KrF: Flertallet av partiets tiliitsvalgte vil heller sitte i regjering med Arbeiderpartiet.

Stilt overfor valget mellom å sitte i regjering med Ap og Sp, eller med Høyre, Frp og Venstre, svarer 55,8 prosent av dem som har svart at de foretrekker Ap og Sp.

Nå har TV 2. sett på en annen side av saken: Over halvparten av Høyre-velgerne sier nemlig i en meningsmåling nei til samarbeid med KrF. Hos regjeringspartner Frp er motstanden enda større.

Mot samarbeid Av Frp-velgerne sier hele 63,6 prosent nei til KrF-samarbeid etter stortingsvalget i 2017, ifølge TNS Gallup-målingen. Blant dem som stemmer Høyre, er 52,4 prosent negative.

Det er også knapt flertall - 51,4 prosent - mot samarbeid blant Arbeiderpartiets velgere.

- Det er de andre partiene som har kommet med frierier til å skulle være våre samarbeidspartnere. At velgerne helst vil ha sine egne partier, synes jeg er en veldig naturlig effekt av en meningsmåling, sier KrF-nestleder Dagrun Eriksen.

Hos velgerne til Senterpartiet og Venstre er det flertall for et KrF-samarbeid, og prosentandelene som vil ha det, er henholdsvis 75,1 og 62,9.

På spørsmålet «Ønsker du at ditt parti skal samarbeide med KrF?» sier samlet sett 48,1 prosent ja og 51,9 prosent nei.

KrF-tillitsvalgte mot Ap KrF holder i helga sitt landsstyremøte i Trondheim, hvor de skal diskutere en rekke stridsspørsmål med regjeringen.

- Det er slitsomt med Frp, for å si det rett ut, og det har blitt en dreining vekk fra dem. Det er motstanden mot Frp som slår ut her, sier Fylkesleder i KrF Hedmark, Kjell Bjørseth, om den ovennevnte Dagbladet-undersøkelsen.

(NTB/Dagbladet)