Høyres Oslo-topp om Ernas skisse:

Høyres Oslo-topp:
- Skissen vil ha minimal påvirkning på trafikken

Byrådslederkandidat Eirik Lae Solberg (H) i Oslo hyller det som har kommet ut om skissen til bompengeløsning.

FORSVARER SKISSEN: Høyres byrådslederkandidat Eirik Lae Solberg i Oslo mener skissen til løsning på bompengekrisen i regjeringen vil være svært godt nytt for Oslo - og ikke gi økt trafikk. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
FORSVARER SKISSEN: Høyres byrådslederkandidat Eirik Lae Solberg i Oslo mener skissen til løsning på bompengekrisen i regjeringen vil være svært godt nytt for Oslo - og ikke gi økt trafikk. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Skissen til løsning på bompengeløsning i regjeringen vil bidra til en betydelig økt satsing på kollektivtrafikk i byene og ha minimalt å si for trafikken, slår byrådslederkandidat Eirik Lae Solberg for Høyre i Oslo.

Eirik Lae Solberg baserer dette på det som er kjent om skissen i media.

- Dette innebærer en enorm satsing på kollektivtrafikken i Oslo. Bare i Oslo vil det være snakk om 3,5 milliarder med 10 prosent økning i statlig andel i store kollektivinvesteringer. På toppen av dette kommer en økt satsing på kollektivtrafikken, sier Eirik Lae Solberg til Dagbladet.

Frp-leder Siv Jensen fortalte pressekorpset etter at hennes eget parti hadde sagt ja til skissen mens Venstre-leder Trine Skei Grande hadde sagt nei.

Dermed har bompengediskusjonene, som har pågått siden juni, gått i full lås.

Dagbladet får bekreftet at hovedpunktene i skissen er at staten øker sitt bidrag i de store kollektivinvesteringene fra 50 til 70 prosent, som VG først meldte. Halvparten av økningen skal gå til å finansiere kollektivinvesteringene, mens den andre halvparten skal gå til å redusere bompengene i bypakkene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer