Høyres partipisk på lur før OL-avstemming

Og da blir det Høyre-ja til Oslo-OL.

ÅPNER FOR Å BRUKE PARTIPISK:  Høyres parlamentariske leder Trond Helleland varsler kustis i forbindelse med at Høyres stortingsgruppe skal drøfte OL-saken onsdag. Foto: Fredrik Varfjell, NTB Scanpix.
ÅPNER FOR Å BRUKE PARTIPISK: Høyres parlamentariske leder Trond Helleland varsler kustis i forbindelse med at Høyres stortingsgruppe skal drøfte OL-saken onsdag. Foto: Fredrik Varfjell, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Høyre åpner for å kreve at motstandere i egne rekker stemmer ja dersom regjeringen går inn for å stille statsgaranti til Oslo-OL i 2022.

Tidligere i dag ble det klart at Høyres fylkesledere i de tre nordligste fylkene forventer at nei-representanter i egne rekker får stemme fritt.

— Hvis regjeringen fremmer en sak for Stortinget som krever et visst antall stemmer i vår gruppe for å få flertall, så er det åpning i reglementet vårt for å binde representanter, sier parlamentarisk leder Trond Helleland i Høyre til NTB.

Han understreker at en avgjørelse ikke er tatt og viser til at det er opp til stortingsgruppa å avgjøre spørsmålet.

Partipisk i Ap - Jeg har ingen fullmakt til å gi noe svar på om våre representanter skal bindes eller ikke nå, sier Helleland.

I Arbeiderpartiet har nestleder Helga Pedersen allerede varslet at partipisken vil bli brukt.

— Vi skal diskutere saken, og så må alle stille seg bak flertallet, sa hun til Klassekampen i forrige uke.

Delt løsning En løsning der enkeltrepresentanter som har særlig mye å tape på å stemme mot egen overbevisning, fristilles, er etter det NTB forstår en mulighet i Høyre. Da Stortinget vedtok å innføre EUs datalagringsdirektiv, stemte enkelte av Høyres representanter mot egen gruppe.I OL-saken vil partiets representanter fra de tre nordligste fylkene stå hardt på kravet om å bli fristilt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer