Høyres skatt

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
  • Regjeringen setter i gang en utredning om inntekts- og formuesbeskatningen, meldte finansminister Per-Kristian Foss i går. Det er en av regjeringens minst overraskende trekk, så mye som det ble snakket om skatter under valgkampen. Det er vel heller ikke noe å si på at man vurderer et nytt skattesystem. Det er tross alt snart ti år siden det nåværende ble innført.
  • Men finansminister Foss tar ikke bare sikte på å innføre et nytt system, han vil også redusere skatten anslagsvis med innpå ti milliarder kroner i året. Det er heller ikke oppsiktsvekkende. Høyre har jo alltid ment at skattenivået er for høyt. Men når Per-Kristian Foss også antyder at det krever et betydelig mot, syns vi han overdriver. Det kan nok bli mye støy når de ti milliardene skal omgjøres i nedskjæringer, men det greier nok Høyre-politikeren å bære. Han har jo tross alt hatt dette som mål siden han først møtte på Stortinget i 1977.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer