Høyres stortingsgruppe ber regjeringen om å stoppe OL-prosessen

Sier nei til OL.

MØTTE STORTINGSGRUPPA: Statsminister Erna Solberg på vei inn til møtet som i dag avgjorde skjebnen for et Oslo-OL i 2022. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
MØTTE STORTINGSGRUPPA: Statsminister Erna Solberg på vei inn til møtet som i dag avgjorde skjebnen for et Oslo-OL i 2022. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det ble klart etter et rundt tre timer langt møte i Høyres stortingsgruppe i ettermiddag.

Høyres stortingsrepresentanter råder statsminister Erna Solberg (H) og regjeringen til å stoppe søknadsprosessen for OL 2022.

Høyres stortingsrepresentant Trond Helleland forklarer at han regner med heller ikke regjeringen går inn for OL etter stortinggruppas nei.

De 48 stortingsrepresentantene, de 10 Høyre-statsrådene og statsminister Erna Solberg (H) fant rundt klokka 15.00 i ettermiddag plassene sine i Høyres møterom på Stortinget.

Statsminister Erna Solberg kommenterer nå, og sier at det viktigste er bred støtte for et OL, noe Høyres stortingsgruppe har konkludert med at OL ikke har hatt.

Solberg sier dermed at de ikke vil følge opp søknaden, og hun sier at det er mange viktige saker i åra framover, og at det ikke er støtte til å gjennomføre et så stort prosjekt.

OL splitter Stortinget Også Ap-gruppa på Stortinget er delt, men flertallet skal være positive til et OL.

Idrettspolitisk talsperson Rigmor Aasrud (Ap) har gjentatte ganger understreket at regjeringen må fremme saken for Stortinget før Ap kan ta stilling.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer