Høyres ulvegeneral taper selv store summer på ulv

Høyres Gunnar Gundersen anslår at han har tapt over 100 000  kroner hvert år på jakt siden ulvebestanden i Hedmark tok seg opp. 

KRITISK: Ulvemotstandere protesterte mot regjeringen tidlig i januar. Mandag er det duket for ny protest. På bildet er Høyre-politiker Gunnar Gundersen under protestaksjonen mot regjeringens vedtak.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
KRITISK: Ulvemotstandere protesterte mot regjeringen tidlig i januar. Mandag er det duket for ny protest. På bildet er Høyre-politiker Gunnar Gundersen under protestaksjonen mot regjeringens vedtak. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Sauebønder, jegere, skogeiere og bygdefolk har rast mot regjeringens vedtak om å ikke skyte ulv i ulvesona i Hedmark.

Midt i konflikten står stortingsrepresentant Gunnar A. Gundersen (H), som har talt egen regjering midt i mot og blitt en av landets fremste ulvemotstandere de siste månedene.

Han er ikke bare politisk engasjert.

Ulven tar nemlig mye elg i Hedmark, noe som rammer Gundersens økonomi privat.

Taper stort

Stortingspolitikeren eier nemlig en 30 000 dekar stor skogeiendom med ti utleiehytter og salg av jaktkort, og siden starten av 2000-tallet har elgkvotene i området blitt mer enn halvert. Han anslår at det årlige overskuddet fra jaktgeskjeften er redusert med rundt 60 prosent, og at han årlig taper rundt 150 000 kroner på redusert jakt.

- Når det er sånn over hele området, sier det seg selv at det er snakk om betydelige verdier, som kunne gitt grunnlag for ikke-subsidierte arbeidsplasser i distrikts-Norge. Jaktopplevelser er et kjempepotensial for næringsutvikling i distrikts-Norge, og når dyrene du jakter blir borte og du ikke lenger kan jakte med hund, er det en stor begrensning på næringsinteressene, sier Gundersen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer