Stortingsrepresentant Gunnar Gundersen (H):

- Høyres ulveproblem dør ikke før man innrømmer feil

I morgen formiddag må Høyres landsmøtedelegater passere engasjerte ulveaksjonister når de ankommer landsmøtehotellet på Gardermoen.

AKSJONERER: En ny ulvedemonstrasjon er varslet i forbIndelse med åpningen av Høyres landsmøte på Gardermoen i morgen. Her fra aksjonen utenfor Stortinget 4. januar. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
AKSJONERER: En ny ulvedemonstrasjon er varslet i forbIndelse med åpningen av Høyres landsmøte på Gardermoen i morgen. Her fra aksjonen utenfor Stortinget 4. januar. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Stortingsrepresentant Gunnar Gundersen fra Hedmark, selv delegat på Høyre-landsmøtet, uttrykker forståelse for demonstrantene.

- Jeg skjønner dem godt, jeg. Høyres ulveproblem dør ikke før man innrømmer feil, sier Gunnar Gundersen.

KRITISK: Høyres stortingsrepresentant Gunnar Gundersen fra Hedmark. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
KRITISK: Høyres stortingsrepresentant Gunnar Gundersen fra Hedmark. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer

Gjorde jobben

Han mener det nye lovforslaget går på tvers av alt Stortinget har sagt.

- Det er rovviltforskriften som må skrives om. Den må oppdateres i forhold til hvilket lovverk som gjelder, det er naturmangfoldloven.

- De lokale rovviltnemndene tok ansvaret sitt, jeg vil gi dem ros for å fatte et vedtak som var innenfor stortingsforlikets bestandsmål. De gjorde jobben sin, sier Gunnar Gundersen.

Ingen taper

- Hvordan skal Høyre løse ulvefloken, som kan skape store problemer for dere i valgkampen?

- Jeg mener at ingen taper på å si at man faktisk gjorde en feil. Alle gjør jo feil. Jeg har sagt lenge at her bør man bare innrømme at man gjorde en feil, og rette opp den. Det skjønner folk. Jeg er overbevist om at det er den eneste måten å få ro.

VIRKELIGHETEN?: I en video på Facebook, prøver Senterpartiet å vise hvordan det er å bo tett på ulv. Merknad: PÅ grunn av rettigheter er musikken byttet ut i denne versjonen. Video: Facebook /Senterpartiet Vis mer

Gunnar Gundersen poengterer at han mener ulveforliket på Stortinget framstår som klokere og klokere.

- Konfliktnivået gikk dramatisk ned, skyttergravene var på tur til å fylles igjen. Folk falt til ro.

En symbolsak

Nå håper Høyre-veteranen på en avklaring før landsmøtet starter i morgen formiddag.

- Jeg har all mulig respekt for at landsmøtet skal fokusere på offensivitet. Ulvesaken er jo ingen god sak for oss. Den er blitt en symbolsak på noe som er meget viktig, nemlig selvbestemmelse i distrikts-Norge.

- Men det er også en fillesak, en liten ting i det store bildet. Nå skal vi lage et Høyre-program for de neste fire årene, som er atskillig viktigere.

- Da handler det bare om å rydde unna all tvil om at vi skal ha samme rett og respekt for eiendomsrett, lokal forvaltning og livskvalitet i distriktene som i byene. Så enkelt er det, sier Gunnar Gundersen.

MERKING: Alfahannen i Slettåsflokken bedøves før merking. I tillegg ble en stor hannvalp i Slettåsflokken bedøvet og merket i dag. Statens naturoppsyn, Miljødirektoratets feltorgan, har ansvar for merkingen. Video: Lars Gangås / Statens naturoppsyn Vis mer

Demonstranter i buss

I regi av Norges Jeger- og Fiskerforbunds Hedmark-avdeling er det satt opp busser fra en rekke steder, blant andre Rena, Flisa, Grue og Kongsvinger, for hedmarkinger som vil markere sin misnøye med klima- og miljøminister Vidar Helgesen og regjeringens rovviltforvaltning med paroler som:

• «Respekter Stortingets vedtak nå»

• «Nei til ulvereservat»

• «Vidar – Vi lar oss ikke lure»

• «Ja til eiendomsrett»

• «Ja til næringsutvikling i utmark»

• «Høyre – overkjører landsbygda i ulvesaken»

• «Ulveforvaltningen – fra vondt til verre»

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer