Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Høyres voldsprofil

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Som et iskaldt gufs en svart novembernatt kom budskapet fra Høyres stortingsrepresentant Ingvald Godal i Dagbladet i går: Det fargerike fellesskap er voldelig og kriminelt. Gatevolden i Oslo er innvandrernes skyld. Norge bør heller sende penger til Afrika enn å ha flyktninger som lever på sosialhjelp. Godal supplerer sin partifelle Kristin Krohn Devold som gang på gang har etterlyst mer politi og raskere og strengere straffer for å stanse voldsutviklingen. Det er i sannhet ikke det sosiale og humane Høyre som taler.
  • Ifølge Ingvald Godals innlegg er en hovedårsak til at vi har havnet i en «voldelig hengemyr» at «det ble lagt lokk på enhver kritisk debatt om innvandrings-, flyktning- og asylpolitikken». Hvem har lagt lokk på hvilken debatt? Politikere diskuterer de spørsmål de vil. Debatten Godal tydeligvis etterlyser, om hvor mange og hvilke flyktninger Norge tar imot, er blitt ført gang på gang. I debatten som burde vært grundigere og skarpere, om hvordan vi tar imot og integrerer flyktninger og innvandrere i det norske samfunnet, har Godal ingen ting å bidra med. For hans holdninger fører til at motsetningene i det flerkulturelle Norge skjerpes, og til fare for en ny omdreining av voldsspiralen.
  • Høyre holder en høy profil i debatten om
  • Skal Høyre bli tatt seriøst i debatten om voldsutviklingen i Oslo, må partiet være villig til å se kritisk på skjenkebestemmelsene og hvordan disse praktiseres.

voldsutviklingen. Men ett forhold unngår partiet å snakke om: voldens tilknytning til alkoholomsetningen. Sammen med Fremskrittspartiet har Høyre vært drivkraften i å liberalisere skjenkebestemmelsene i Oslo. På kvelds- og nattetid i helgene er Oslo sentrum som en eneste stor pub. Når kranene stenger klokka tre, strømmer tusener av mennesker ut i gatene, mange som har fått kjøpe alkohol lenge etter at de har fått nok. Der og da skjer en stor del av voldsepisodene, med den konsekvensen at mye av politiets kapasitet går med til å takle og etterforske disse hendelsene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media