Høyresida i Frankrike gjør brakvalg

Regionalvalg i Frankrike i dag.

NEST STØRST:  Marine Le Pen og hennes Front National måtte se seg slått av tidligere president Nicolas Sarkozy og hans konservative parti UMP  under regionalvalget i Frankrike i dag, ifølge valgdagsmålingene. Her gir hun en offentlig kommentar like etter at valgdagsmålingene ble klare i kveld. Foto: Kenzo Tribouillard / Afp / Scanpix
NEST STØRST: Marine Le Pen og hennes Front National måtte se seg slått av tidligere president Nicolas Sarkozy og hans konservative parti UMP under regionalvalget i Frankrike i dag, ifølge valgdagsmålingene. Her gir hun en offentlig kommentar like etter at valgdagsmålingene ble klare i kveld. Foto: Kenzo Tribouillard / Afp / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I forkant av dagens regionale valg i Frankrike fryktet mange at Marine Le Pen og hennes parti Front National (Nasjonal Front) skulle gjøre et brakvalg. Valgdagsmålingene viser at eks-president Nicolas Sarkozy og hans konservative parti UMP synes å få flest stemmer i det franske regionalvalget, med 29,9 prosent.

Marine Le Pen og hennes parti FN var forventet å få over 30 posent, men får ifølge målingene 26,3 prosent av stemmene. Mindre enn forventet, samtidig som partiet aldri har gjort et bedre lokalvalg.

Blå horisont Frankrike blir nærmest helblått, ifølge målingene. For like bak Sarkozy lurer FN, som har som mål å bli «Frankrikes største parti».

- Vi er det største partiet i Frankrike. Denne relativt store seieren til UMP viser at våre velgere stoler på oss, og at velgerstrømmen til FN ikke er så stor som folk sa på forhånd, sier Gérald Darmanin, generalsekretær i UMP, ifølge Le Monde.  

Flere velgere En av grunnene til at FN kan få færre stemmer enn forventet, er at valgdeltakelsen i Frankrike er høyere enn forventet, ifølge Le Figaro.

Det er for tidlig å si hvorfor flere franskmenn gikk til stemmeurnene i regionalvalget, men kanskje har de franske sentrumspolitikerne fått fram sitt budskap om at et stort FN vil skape problemer for Frankrike.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer