20130109: Jens Stoltenberg og Erna Solberg møttes til debatt på NHOs konferanse i Operaen 2013.  Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
20130109: Jens Stoltenberg og Erna Solberg møttes til debatt på NHOs konferanse i Operaen 2013. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer

- Høyresiden driver massivt angrep på sykehusene

Jens Stoltenberg advarer mot privatisering i helsevesenet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsminister Jens Stoltenberg advarte mot de borgerliges helsepolitikk i sin tale til landsstyret i dag. Han mener høyrepartiene vil overføre midler fra det offentlige til et kommersielt helsevesen.

Veiskille -Det skal tas fra de offentlige sykehusene og overføres til private. Det blir det ikke mindre køer av. Vi vi logså bruke private, men som supplement. Vi er mot et finansieringssystem der private automatisk får penger som tas fra det offentlige helsevesenet. Vi står ved et veiskille. Vi må stanse kommersialiseringen av helsevesenet, sa Stoltenberg.

Massivt angrep Han mener de borgerlige partiene nå driver et massivt angrep, ikke bare mot sykehusene, men også mot norsk skole, som han mener går i riktig retning.

Overfor Dagbladet utdyper statsministeren:

- Jeg mener de snakker ned norsk skole og helsevesen. De erkjenner ikke at det er oppnådd god fremgang i skolen. Norske tiåringer er nå best i matematikk. Og de anerkjenner ikke den fantastiske jobben som norsk helsevesen gjær.

Vil merkes Statsministeren mener at Høyre med sin klargjøring om formueskatten i går bidro til å få fram forskjellene i politikken.

- De skal få kred for at de tallfester sin formueskattelette. Og formueskatten er jo bare en del av skattelettelsene. Hvis Høyre og Frp skal bli enige om skattelette på opp mot 100 milliarder, vil det merkes, sa Stoltenberg.