Høyresidens kulturkamp

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KULTUR: Høyresiden vil ha kulturkamp. Men hva går de til kamp mot? Eller viktigere – hva går de i kamp for? «Gammel»-liberalistene Tor Mikkel Wara og Lars Erik Grønntun er tilbake i Frp og Frp- aktivister maner til kulturkamp. Med et stort og selvbevisst høyreliberalistisk parti i Norge, kan vi gå mot et skarpere politiske ordskifte i Norge. En av partiets frontsoldater er BI-forsker Asle Toje. Han har markert seg som en god skribent for den norske høyresiden. Sammen med Kristin Clemet, tenketanken Civita og Stein Erik Hagen, er han og de andre Frp-aktivistene godt rustet. Og det er ingenting i veien med selvbildet eller ambisjonsnivået. Asle Toje har i flere innlegg presentert seg selv og sitt parti som de fremste talspersoner for «det tause flertallet». Han mener å predike den «sunne fornuft». Toje vil ha nye smaksdommere i Norge etter at han har erklært kulturradikalismen for død og venstreintellektuelle på vikende front. Og de nye overdommerne er han selv og de unge høyreorienterte. Som han selv skriver i en kronikk i Klassekampen 30. mai, er «de viktigste unge stemmene i Norge i dag liberale og konservative».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer