Bolig:  Flere studenter kjøper større leiligheter slik at de kan leie ut rom til en kompis eller to. Foto: NINA/HANSEN, Dagbladet
Bolig: Flere studenter kjøper større leiligheter slik at de kan leie ut rom til en kompis eller to. Foto: NINA/HANSEN, DagbladetVis mer

Høysesong for studentboligkjøp

Nå er tusenvis av studenter på boligjakt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): 17. juli var resultatene fra Samordna opptak klare. Totalt fikk 88.984 søkere tilbud om studieplass, og mange av disse må nå bruke de neste ukene til å finne seg et sted å bo.

Flere kjøpere på banen Finansavisen kan fortelle at det i løpet av de siste årene har blitt mer populært blant studentene å kjøpe egen bolig. Lave renter har bidratt til å få flere unge kjøpere på banen.

- Vi merker at folk nå vet hvor de skal studere til høsten. En kollega sitter nå i en budrunde for en 52 kvadratmeters leilighet. I går holdt jeg visning på en ettroms, der det på forhånd haglet inn forespørsler, og flere hadde forsøkt å kjøpe den før visning, sier Einar Strand, hos Privatmegleren Vikebø og Jørgensen i Bergen, til Finansavisen.

Studentene merkes i boligmarkedet I to av landets største studentbyer, Bergen og Trondheim, setter studentene solide avtrykk i boligmarked for tiden.

- Studentene som skal til Trondheim, og spesielt NTNU, er veldig bevisste og vet tidlig hvordan de ligger an med karakterer. De begynner ofte søket ganske lenge før svaret fra Samordna opptak kommer. Vi ser økt aktivitet blant denne gruppen allerede i slutten av mai og starten av juni, forteller partner og eiendomsmegler i Privatmegleren Trondheim, Harald Christian Espenes, til Finansavisen.

Populært med flere rom Espenes forteller at det de siste årene har blitt mer populært i Trondheim å kjøpe leiligheter med flere rom. Visninger for leiligheter med tre og fire soverom er stappfulle.

- I boligmarkedet er soverom nummer én det dyreste, slik at toromsleiligheter fort blir veldig dyre, prisen avtar for soverom to, tre og fire. Det gjør at hvis mulighetene for å kjøpe leilighet med tre eller fire soverom er til stede, vil kjøperne ofte foretrekke det, avslutter Espenes.   

Flere nyheter - Selvfølgelig stiger boligprisene
Knallhard kamp om rekkehus
- Trykket er helt vanvittig