- Høyst vanlig å ikke huske noe etter traumatiske opplevelser

Spesialist i nevropsykologi om bildraptiltalt sjåfør i Bjørkelangen-saken.

FRA ÅSTEDET - LIKE ETTER:  Ulykkesbilen rett bak polititjenestemennene etter ulykken ved 14.30-tiden lørdag 11. januar i fjor. Til høyre hestevogna med de to jentene. Foto: Daniel Laabak, Tipser.no
FRA ÅSTEDET - LIKE ETTER: Ulykkesbilen rett bak polititjenestemennene etter ulykken ved 14.30-tiden lørdag 11. januar i fjor. Til høyre hestevogna med de to jentene. Foto: Daniel Laabak, Tipser.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LILLESTRØM (Dagbladet): - Skal vi stole på sjåføren når han sier at han ikke husker noe i forbindelse med ulykken ? spurte aktor, politiadvokat Kåre Kalvå, i Nedre Romerike tingrett tirsdag under tredje dag av bildrapsaken på Bjørkelangen i fjor vinter.

- Det er høyst vanlig å ikke huske etter traumatiske opplevelser, en psykologisk betinget hukommelsessvikt. Så det er ikke noen grunn til ikke å stole på det tiltalte har forklarte, svarte spesialist i nevropsykologi, professor Erik Hessen.

Den 48 år gamle sjåføren som er tiltalt etter dødsulykken der Sara (13) og Tiril (11) omkom, har nektet straffskyld fordi han ikke husker noe fra ulykken. Under sin forklaring i retten, framholdt sjåføren at han må ha hatt et blackout.

Ikke drypp eller epilepsi Hessen har utledet den nevrologiske helsetilstanden til sjåføren, som blant annet har vært til observasjon på sykehus.

Det eneste Hessen kunne konkludere med sikkerhet, var at han ikke hadde funnet noen funksjonsforstyrrelse - for epilepsi eller drypp

Som eksempel på at alle muligheter er åpne, forklarte Hessen:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.