«Høyt elsket, dypt savnet»

Ordene er fra kransen til drepte Egil Tostrup Bråtens nærmeste familie. Over 300 møtte fram for å ta farvel med ham i Våler kirke i Hedmark i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi er i stor sorg og opprørt over at han ble et offer for blind vold, da han ble frarøvet livet på en grusom, rå, og brutal måte, sa sokneprest Reidun Rakotoni Rainy.

Familie, venner, bekjente og kolleger av den drepte 23-åringen tok i går et verdig farvel med ham.

- Egil var en elsket og kjær, god og snill ung mann, sa soknepresten.

- Egil hadde alltid en oppmuntrende kommentar. Nå vil vi ikke lenger høre Egils buldrende latter i korridorene, føle hans entusiasme, oppleve hans positive tilstedeværelse, sa hans sjef Frithjof E. Rasmussen, som samtidig brukte anledningen til å ta opp kampen mot blind vold:

Jakter på to menn

- Dette er alles ansvar. Vi ønsker ikke et slik samfunn, og vi har tydeligvis en stor jobb foran oss.

- Når han muntret opp var det som det lyste opp. Han hadde en smittende latter, sa presten. Hun snakket om ønsker og drømmer, og hvordan de brått ble revet bort fra Egil.

- Alle våre spørsmål om hvorfor forblir ubesvart, sa hun.

To ukjente menn

To menn som passerte åstedet fire minutter før 23-åringen ble funnet død, har ikke meldt seg.

- Så langt har vi ikke fått informasjoner om at de har meldt seg, sier politiavdelingssjef Finn Abrahamsen.

Dagbladet erfarer at etterforskerne har grunn til å tro de to kan ha noe med drapet å gjøre. Bråten ble trolig overfalt av flere enn én gjerningsmann.

Åtte vitner

Politiet understreker at de to mennene kan være blant de åtte vitnene som har meldt seg de to siste dagene. Alle disse har vært i området rundt drapstidspunktet.

- Noen er allerede avhørt, uten at det har løst noe i saken. Vi vil avhøre de resterende så fort det lar seg gjøre, sier Abrahamsen.

Videoopptaket fra Nordahl Bruns gate ble gjort av et kamera fem meter inn i oppgangen, og har filmet gjennom porten. Det var mørkt, og det er vanskelig å identifisere de som er filmet. De skal ha vært lyst kledd og i 20- eller 30-åra.

ET SISTE FARVEL: En fullsatt Våler kirke tok i går et siste farvel med Egil Tostrup Bråten. Alle snakket varmt om den drepte 23-åringen.