- Høyt grunnvann dreper hele prosessen

Klarer ikke kalke bort uoppløste lik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Firmaet som kalker graver for å få plastsvøpte lik til å gå i oppløsning sliter med å få metoden til å fungere på Nordstrand kirkegård i Oslo.

- Nordstrand er vanskelig. Høy grunnvannstand dreper hele prosessen, sier daglig leder Runar Frømyhr i Norsk Miljøstabilisering (Nomias) til Dagbladet.

To dager denne uka har Dagbladet vært til stede under åpning av kalkede graver på denne gravlunden. Lik som hadde ligget der i mer enn 30 år hadde fremdeles ikke gått i fullstendig oppløsning.

I går skrev Dagbladet om kalkingsprosjektet som skulle være løsningen på at tusenvis av lik på Oslos gravlunder ikke råtner. Prestisjeprosjektet, som koster skattebetalerne 15 millioner kroner i året, fungerer ikke godt nok, mener fagforeningen.

Strid om rester De mener at bare en drøy tredjedel av de kalkede gravene tilfredsstiller lovens krav om at bare grove knokler og kisterester skal ligge igjen om graven kan brukes til ny gravlegging.

Ledelsen i Gravferdsetaten i Oslo kommune mener prosjektet er blitt bedre år for år og at resultatene er langt bedre enn det fagforeningen skal ha det til. Det er ulik oppfatning mellom fagforening og ledelse om hva som kan regnes som grove knokler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer