Høyt spill på neste pave

Spilleselskapet Paddy Power i det sterkt katolske Belfast inviterer til å spille på hvem som blir den neste paven.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samtidig som budene strømmer inn i Belfast, melder italienske medier om at kardinal Joseph Ratzinger (78), Johannes Paul lls nære venn, og mannen som ledet begravelsesseremonien for den døde pave, peker seg ut som en av favorittene.

Den neste paven skal velges når de 117 kardinalene går inn i konklaven i Vatikanet mandag, og ikke kommer ut igjen for det stiger hvit røyk ut av konklavens pipe, tegnet på at en ny pave er valgt.

Italias største avis Corriere della Sera skrev i går at minst 40 av kardinalene går inn for Ratzinger. Den nye paven trenger støtte fra mer enn to tredeler av kardinalene, eller 77 av dem.

Overrasket

Tyskeren Ratzinger er i stigende form, også i spillesjappa til Paddy Power.

Hans odds sank i går fra 8 tidlig på dagen til 6 i går kveld. Men han lå likevel etter kardinal Maria Martini, den tidligere erkebiskopen av Milano, og Jean-Marie Lustiger, erkebiskopen av Paris. De sto i går kveld begge i 5 ganger pengene.

Talsmenn for Paddy Power er overrasket over responsen etter at de la pavevalget ut på spilleprogrammet.-  Reaksjonen har vært utrolig, sier de til BBC. Han understreker at det fra hans side ikke ligger noe respektløst i dette, selv om han innrømmer at noen nok mener han har dårlig smak.

-  Folk er patriotiske, og vil støtte sitt lands kardinal. Vi har fått klager fra Kroatia fordi deres mann ikke var sitert på vår webside, sier bookmakerne.

Lav gevinst

Verken Ratzinger, Martini eller Lustinger vil gi høye gevinster når den hvite røyken stiger opp fra pipa i konklaven. Men hvis man satser på kardinal Polycarp Pengo fra Tanzania, vil man få høy gevinst. Oddsen på ham er 126.

Krypten der Johannes Paul ligger begravet ble åpnet for publikum i går. Mange av de tusener av sørgende som passerte forbi hadde med seg rosenkranser og medaljonger de håper skal velsignes av ånden fra paven, som mange katolikker allerede betrakter som en helgen.

FAVORITT: Kardinal Joseph Ratzinger (78) regnes blant favorittene til å innta pavestolen når kardinalene endelig får bestemt seg. Oddsen var i går kveld på 6 til 1.