- Høytflygende lovgivning som du må være ekspert for å forstå

Ny rapport slakter lovverket som skal regulere overvåkning av de ansatte.

KOMPLISERT OG VAG: - Lovgivningen på området er så komplisert og vagt formulert at det er veldig vanskelig for partene i arbeidslivet å forstå, sier jussprofessor Dag Wiese Schartum. Foto. JAN-MORTEN BJØRNBAKK
KOMPLISERT OG VAG: - Lovgivningen på området er så komplisert og vagt formulert at det er veldig vanskelig for partene i arbeidslivet å forstå, sier jussprofessor Dag Wiese Schartum. Foto. JAN-MORTEN BJØRNBAKK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Det er neppe grunn til å tro at så vanskelig lover som skal brukes av menigmann vil ha særlig god effekt, sier professor Dag Wiese Shcartum til Dagbladet.

Dette er i ferd med å bli mer og mer vanlig, ifølge en ny rapport.

Les også: «Slik overvåker sjefen deg» (krever abonnement)

Rapporten er en del av et forskningsprosjekt som er utført av Sentert for Rettsinformatikk og Fafo på oppdrag av LO og fire forbund.

I Tranviks rapport kommer det fram at de mest relevante rettslige reguleringene av overvåkningsteknologien blir «etterlevd i svært varierende grad».

- Komplisert og vag Under onsdagens lansering vil også rapporten «Rettslige aspekter ved feltteknolog i arbeidslivet» bli presentert av Dag Wiese Shcartum.

Schartum er professor ved Instiutt for rettsinformatikk ved Universitetet i Oslo. I rapporten har han sett på de to viktigste lovene på området, personopplysningsloven og kapittel 9. i arbeidsmiljøloven.

- Lovgivningen på området er så komplisert og vagt formulert at det er veldig vanskelig for partene i arbeidslivet å forstå, sier Shcartum.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer