STRÅLENDE VÆR: Det er meldt lite vind og flott vær sør i landet. I nord er de ikke like heldige. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN/DAGBLADET
STRÅLENDE VÆR: Det er meldt lite vind og flott vær sør i landet. I nord er de ikke like heldige. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN/DAGBLADETVis mer

Høytrykk og fint vær i sør ut uka

I Midt- og Nord-Norge er de ikke like heldige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dersom du har ambisjoner om å komme deg på ski i finværet har du frem til rett over helga på å gjøre det sør i landet. 

Sol i sør, grått i nord. - Det er høytrykk som er dominerende for Sør-Norge. I Sør Norge sør for Stadt og Dovre vil det være fint i alle fall fram til søndag, forteller statsmeteorolog Mariann Foss til Dagbladet. 

- Det blir noe mer ustabilt på Vestlandet fra tirsdag neste uke. På Østlandet vil det holde seg stabilt, men med noe mer skyer.  

I Midt- og Nord-Norge er de ikke like heldige. 

- Det er noe mer ustabilt vær i Midt-Norge, særlig i Nord Trøndelag. Jo nærmere du er nord, jo nærmere er du lavtrykket, sier Foss. 

Skiftende bris i sør Det er ventet rolige vindforhold i fjellet i sør, så det er duket for fine forhold for dem som tar skiene fatt i fjellet. 

- Midt- og Nord-Norge får litt vind. Verst blir det i Finnmark og Troms, med vind opp til kuling styrke. Midt-Norge får økende vind fra neste uke, sier Foss.   

Sol, men lite UV-stråling Selv om sola har begynt å ta er det lav strålefare i hele landet. Statens strålevern oppgir laveste nivå over det ganske land, og anbefalt tiltak er: 

«Ingen. Vær ute og nyt sola!»

Lav skredfare For dere som skal på ski så er det gledelig nytt at skredfaren fra tidligere i uken har avtatt. Med unntak av i Lofoten og Vesterålen er det kun moderat snøskredfare, ifølge Varsom.no.

Rådet fra skredekspertene er som følger: 

Ferdsel i skredterreng krever gode rutevalg. Unngå terreng brattere enn 35 grader.

PÅSKEFØRE: At det blir fullt så nydelige forhold som i dette bildet kan ikke garanteres, men meteorologen lover godt vær i fjellet i sør. Foto: GEIR BØLSTAD/DAGBLADET.
PÅSKEFØRE: At det blir fullt så nydelige forhold som i dette bildet kan ikke garanteres, men meteorologen lover godt vær i fjellet i sør. Foto: GEIR BØLSTAD/DAGBLADET. Vis mer