Høytrykk på vei til uka

Men også søndag kan været bli bra.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ikke noe nytt på sommerværfronten i helga: været blir variabelt. Det blir skyet og spredt nedbør i store deler av landet lørdag, mens Nordland kommer til å oppleve det beste været. På Vestlandskysten og i Trøndelag kan det bli sterk vind.

Søndag tar det seg imidlertid opp, ifølge vakthavende meteorolog Jan-Erik Johnsen ved Meteorologisk Institutt.

Sjekk værvarselet for: Rollag, Gvarv, Oslo, Tromsø, Bodø, Stavanger, Kristiansand, Trondheim, Drammen, Kragerø, Hvaler, Lillehammer, Varmavatnet, Gol og været for 750 000 norske steder.

– Det blir nok over 20 grader de fleste steder. Mange østafjells kan nok bli fornøyde med været søndagen, sier Johnsen til Dagbladet.no.

Men det er først etter helga at været tar seg opp i store deler av landet.

– Et høytrykk er på vei over sørøst-Skandinavia, som vil påvirke store deler av landet. Været er definitivt i bedring, sier Johnsen.

Nord for Helgeland blir det imidlertid ikke så fint, og det er fare for kuling. Også på kysten av Vestlandet kan det komme nedbør til uka, men for store deler av landet ser det ut til å bli sol og varmt den første delen av uka.

KAN BLI BADEVÆR: Slike scener som denne på badestranda Huk i Oslo har det ikke vært mange av i Sør-Norge i sommer. Til uka er imidlertid et høytrykk på vei innover landet, og gir sol og fint vær sør for Helgeland. Foto: Torbjørn Grønning/Dagbladet
KAN BLI BADEVÆR: Slike scener som denne på badestranda Huk i Oslo har det ikke vært mange av i Sør-Norge i sommer. Til uka er imidlertid et høytrykk på vei innover landet, og gir sol og fint vær sør for Helgeland. Foto: Torbjørn Grønning/Dagbladet Vis mer