- Høytstående al-Qaida-medlem tatt i England

Britisk politi har pågrepet en mann som skal være et høytstående medlem av terrornettverket al-Qaida, skriver flere britiske aviser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen skal ha deltatt i planleggingen av et storstilt angrep mot Londons hovedflyplass Heathrow, og mannen skal ha blitt arrestert etter tips fra pakistansk etterretning, skriver The Times.

Fra pakistansk hold blir det hevdet at mannen mottok ordrer direkte fra al-Qaidas leder Osama bin Laden, og at han var «lederen for al-Qaidas operasjoner i Storbritannia», skriver avisen.

Detaljene om et angrep mot Heathrow, som er verdens mest trafikkerte flyplass, skal ha blitt funnet i en datamaskin som tilhørte et al-Qaida-medlem som ble arrestert i Pakistan i juli, sier pakistanske tjenestemenn til The Times.

Også The Daily Telegraph omtaler saken på førstesiden torsdag.

- Han planla et eller annet slags større angrep i Storbritannia, og pågripelsen er et godt signal om at etterretning som er fremskaffet fra al-Qaida-aktivister her i Pakistan gir resultater, sier en pakistansk tjenestemann til avisen.

Det skal være dataingenøren Naeem Noor Khan som er kilde til opplysningene som førte til arrestasjonen, forteller pakistanske kilder til CNN.

Britisk politi vil foreløpig ikke si om mannen er blant de tolv terrormistenkte som ble avhørt i landet onsdag.

TERROR-MISTENKT: Den arresterte mannen skal ha deltatt i planleggingen av et angrep mot Heathrow.