Høytstående offiserer bruker narkotika

30 offiserer, med rang helt opp til oberstløytnant, ble i fjor politietterforsket for misbruk av narkotika. I løpet av tre år er slike saker tredoblet, melder Aftenposten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et stort antall offiserer ble i fjor etterforsket for misbruk av narkotika. Offiserer med grad helt opp til oberstløytnant ble i fjor tatt for misbruk av narkotika. Det er også funnet tilfeller der befal og offiserer bruker narkotika sammen med menige soldater. Alle narkotiske stoffer, med unntak av LSD er beslaglagt av forsvaret narko-avdelinger i løpet av de siste fem årene.

- Offiserer i Forsvaret er et speilbilde av landets befolkning. Men en tredobling i antall narkotikasaker er en tilstand som ikke kan aksepteres, sier kaptein Reno Ottesen, som er administrativ leder i Narko Sør til Aftenposten.

Alle saker som blir avslørt av Narko Sør og Narko Nord blir overlatt til den sivile påtalemakten. De mistenkte blir etterforsket og stilt for retten som andre narkoforbrytere.

Forsvarets narkogrupper etterforsket i fjor 30 saker der offiserer enten hadde brukt eller oppbevart narkotika. I følge et nytt direktiv fra forsvarssjefen kan offiserer nå miste jobben som følge av misbruken. Direktivet legger også ansvar på offiserer som ikke reagerer hvis de kjenner til underordnedes narkotikamisbruk.